4 belangrijke tips om jouw eigendom sneller te verkopen

admin

18 augustus 2020

Voordat je jouw huis of appartement op de markt brengt is het belangrijk om enkele centrale punten zorgvuldig te evalueren

De gemiddelde tijd tussen het moment dat een pand te koop wordt aangeboden en de voltooiing van dat bedrijf is ongeveer 1 jaar. Het goede nieuws is dat zelfs met sommige elementen die niet zo gunstig zijn voor de bedrijfsmodaliteit, het mogelijk is om de tijd van verkoop van een woning aanzienlijk te verkorten zonder de waarde ervan te schaden. Snel je huis verkopen aan een opkoper? Bekijk hieronder enkele tips!

 1. Alle documentatie up-to-date hebben
  Onroerend goed is een duur en complex goed, en een van de doorslaggevende punten bij het zakendoen is veiligheid. Het ontvangen van potentiële opkopers met alle geregulariseerde documentatie is essentieel omdat het getuigt van professionaliteit en echte intentie om te verkopen.

  Het omgaan met deze procedures voor het ontvangen van een voorstel is een ding minder om over na te denken wanneer de verkoop op handen is, het verbeteren van de vloeibaarheid en het mogelijk maken van de mogelijke voltooiing van het bedrijf.

 2. De zekerheid van verkoop tegen de juiste prijs
  Het kost tijd en rust om een waarde voor jouw woning vast te stellen. Zoek naar andere appartementen in de regio, breng die in kaart die lijken op die van je wat betreft grootte, structuur, verdieping en diensten die door het condominium worden aangeboden. Begrijp van daaruit de prijzen die andere eigenaren in rekening brengen en definieer de uwe.

  Dit moment van het proces is belangrijk omdat een mogelijke opkoper net zoveel onderzoek zal doen als de uwe om de beste deal te maken. In dit geval, als hij een woning vindt die identiek is aan die van je en naast alles wat goedkoper is, raad eens welke hij het eerst zal bezoeken?

 3. Bereid de ruimte voor om de opkopers te ontvangen
  Er zijn drie populaire manieren om een woning voor te bereiden op het bezoek. Je kunt het volledig leegmaken, waardoor de notie van ruimte door de toeschouwer wordt gemaximaliseerd. In dit geval is het belangrijk om het altijd schoon te houden, omdat elk spoor van vuil duidelijker wordt.

  Een andere manier die vaak wordt gebruikt door meer ervaren verkopers is “home staging”. In deze modaliteit worden meubels en decoratie objecten verhuurd om de omgevingen samen te stellen en zo “de droomomgeving” in elke kamer te laten zien, waardoor de interesse van mogelijke opkopers wordt vergroot.

  Wanneer er nog bewoners in het huis zijn, is geen van beide benaderingen mogelijk. In dit geval is het belangrijk om de ruimte altijd schoon en georganiseerd te houden en er goed op te letten dat er geen persoonlijke spullen worden tentoongesteld.

 4. Investeer in het adverteren van het onroerend goed
  Goede reclame is een essentieel onderdeel van het verkoopproces van een woning.

  Maak mooie foto’s, maak video’s van elke kamer, schrijf een volledige beschrijving, niet alleen over de woning, maar ook over de regio en het condominium waar het zich bevindt en neem, met de aankondiging klaar, contact op met makelaars experts in jouw buurt en kies de sites met een grotere zichtbaarheid om het aantal bezoeken aan jouw woning te verhogen en de kans op zakendoen te maximaliseren.