De werkzaamheden van een vloerder

admin

16 mei 2022

Een nieuwe vloer plaatsen eist vaak veel precisie. Het is daarom ook vaak een goed idee om hiervoor vloerders in te zetten. Ze hebben veel ervaring en weten precies hoe ze hun werk verrichten moeten. Maar wat voor werkzaamheden voeren ze nou precies uit? We vertellen het je op deze pagina!

 

De vloer egaliseren

Het egaliseren is het voorbereidende werk voor het leggen van vloeren. Dit is zowel voor het plaatsen van parket of van tegels.

 

De vloer plaatsen

Bij deze werkzaamheid wordt er daadwerkelijk een nieuwe vloer geplaatst. Er zijn erg veel verschillende soorten vloer die geplaatst kunnen worden. Denk aan de volgende soorten:

  • Parket
  • Houten vloeren
  • PVC
  • Laminaat
  • Bamboe
  • Kurk
  • Het plaatsen van plinten

Naast het plaatsen van vloeren worden er ook plinten geplaatst. Zo ontstaat er een mooie afwerking van de vloer.

 

De vloer lakken

Wanneer je in bezit bent van een houten vloer, een vloer van bamboe of een vloer van kurk is het lakken van je vloer een goed beschermingsmiddel. De vloer wordt dan beschermd tegen vocht, slijtage en vuil.

 

De vloer reinigen

Als je een vuile vloer hebt is het vaak een goed idee om je vloer te gaan reinigen. Dit kan ook worden gedaan door vloerders. Alle soorten vloeren kunnen gereinigd worden. De reinigingsapparatuur dat nodig is, is wel afhankelijk van de soort vloer die je hebt. Vergeet dit dus niet door te geven. Zo voorkom je problemen.

 

De vloer oliën

Voor het oliën van de vloer geld hetzelfde als bij het lakken van de vloer. Hier wordt er een beschermlaag aangebracht op een houten, bamboe of kurk vloer. Er wordt vooraf het oliën en ook lakken altijd eerst geschuurd.

 

Het plaatsen van tapbekleding

Een trap is vaak één van de eerste dingen die mensen tegenkomen wanneer ze je huis binnenkomen. Het is daarom ook belangrijk om een mooie trap te hebben. Een manier om je trap er beter uit te laten zien is het plaatsen van trapbekleding. Dit valt ook onder de werkzaamheden van vloerders.

De vloer schuren

De laatste werkzaamheid die vloerders uitvoeren is het schuren van de vloer. Er wordt voordat er geschuurd wordt altijd eerst een inspectie op de vloer uitgevoerd voor beschadigingen. Verschillende vloeren hebben ook verschillend schuurapparatuur nodig. Als je van plan bent om dit zelf te doen is het verstandig om je goed in te lezen over wat je nodig gaat hebben. Toch raden we aan om dit door specialisten uit te laten voeren.

 

Ben je op zoek naar meer informatie over vloerwerkers? Neem een kijkje op https://www.de10beste.be/vloerders/.