Dit gereedschap heb je nodig tijdens een verbouwing

admin

5 mei 2020

Ga je binnenkort je woning verbouwen? Bij het opknappen van je huis komen veel verschillende dingen kijken. Zo is het belangrijk dat je een budget opstelt, een planning maakt maar ook zul je de nodige gereedschappen in huis moeten hebben. Als je de verbouwing voor een groot deel zelf uitvoert, zul je niet alleen handgereedschap nodig hebben, maar ook accugereedschap. Wij vertellen je welk gereedschap je nodig hebt. 

Hand- en accugereedschap

Zoals je misschien wel weet kun je gereedschap opdelen in verschillende groepen. Zo heb je handgereedschap zoals een hamer en schroevendraaiers, maar ook gereedschap dat werkt op elektriciteit als boormachines. Beide soorten kunnen niet ontbreken tijdens de verbouwing. Een hamer komt bijvoorbeeld heel goed van pas tijdens het slopen van een muurtje of dergelijke en een boormachine heb je nodig voor het bevestigen van verschillende onderdelen.

Handige tool: afstandsmeter

Naast hand- en accugereedschap zijn er ook handige tools die je kunnen helpen bij de verbouwing. Denk bijvoorbeeld aan een afstandmeter. Tijdens het verbouwen zul je namelijk veel te maken krijgen met het meten van afstanden. Dit kun je natuurlijk doen met een rolmeter, maar dan zul je wel rekening moeten houden met foutjes. Met behulp van handige afstandsmeters worden alle afstanden goed gemeten. Dit wordt gedaan door middel van een laser welke de gemeten afstand weergeeft op het display. Deze tool is handig voor het bepalen van de hoeveelheid laminaat of stucwerk je nodig hebt.

Gereedschap lenen

Als je een groot deel van je huis gaat verbouwen, heb je veel gereedschap nodig. Het is echter zonde om alle machines en apparaten zelf aan te schaffen als je deze ook kunt lenen of huren. Een groot deel van de tools zul je namelijk maar één of twee keer gaan gebruiken. Als je een bepaald budget hebt, kun je ervoor kiezen om een aantal gereedschappen zelf aan te schaffen en een deel te lenen. Vraag rond in je vriendenkring of vraag je familie of zij nog wat thuis hebben liggen. Als zij dit niet hebben, kun je bij verschillende verhuurders bepaald gereedschap huren voor een aantal dagen of weken.