Drie ideeën voor het renoveren van uw trap

admin

1 oktober 2018

De trap van een huis is een zeer belangrijk onderdeel. Hij wordt elke dag gebruikt en vaak is de trap al bij binnenkomst van een huis zichtbaar. Je wilt een trap daarom graag een mooi uiterlijk geven. Samen met een traprenovatiebedrijf kun je kijken naar de mogelijkheden voor jouw trap.  Je kunt een tapijt op de trap leggen, een stenen trap nemen of juist een mooie houten trap laten maken. Er zijn talloze mogelijkheden. In dit artikel geven we drie ideeën voor wanneer je toe bent aan iets nieuws voor je trap.

Lekker zacht

Er zijn heel veel verschillende manier om je trap te bekleden. Een daarvan is tapijtbekleding. Tapijt is lekker zacht en is fijn om op te lopen. Bij tapijt zijn er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kun je er voor kiezen om je hele trap met tapijt te bekleden, alleen de treden of slechts het midden van een trede. Wanneer je er voor kiest om je trap te bekleden met tapijt leg dan ook een ondertapijt aan. De kwaliteit van het tapijt blijft hierdoor beter bewaard en het ondertapijt dient meteen als geluidsdemper.  

Passend bij de vloer

Als je graag wilt dat je vloer mooi aansluit bij je laminaat vloeren kun je ook kiezen voor een traprenovatie met laminaat. Laminaat is de laatste jaren steeds populairder geworden en de mogelijkheden zijn hierdoor gegroeid. Er zijn onwijs veel kleuren en designs. Daarnaast is laminaat een goedkope manier van trapbekleding en er is maar weinig onderhoud nodig. Ben je van plan om zelf de trap te renoveren, let er dan op dat je laminaat kiest met een antisliplaag.

Unieke bekleding

Wil je graag trapbekleding die je niet snel bij iemand anders thuis zal tegenkomen? Kies er dan voor om je trap te bekleden met kurk. Kurk is erg milieuvriendelijk en is ook nog eens een goedkope optie. Daarnaast werkt kurk isolerend en het is lekker zacht om op te lopen. Bovendien is kurk antistatisch waardoor er weinig stof aangetrokken wordt, het schoonmaken is dus erg makkelijk. Kurk is niet alleen verkrijgbare in de standaard lichtbruine kleur, maar er zijn vele kleuropties.