Droog zitten in je huis

admin

4 juli 2019

Je wil natuurlijk warm en droog zitten in je huis. Goede dakbedekking is daarom essentieel. Het zorgt er niet alleen voor dat je warm en droog zit, maar een goed dak is ook een stuk veiliger. Je wil immers niet dat het ineens naar beneden komt, toch? Daarom in deze blog alles over dakbedekking.

Wat voor dakbedekking?

Elk huis is anders en ook de meeste daken zien er niet hetzelfde uit. Het verschilt dus per dak wat voor dakbedekking nodig is. Bij een normale dakconstructie van een rijtjeshuis zijn dakpannen geschikt, terwijl je deze eigenlijk nooit op een aanbouw ziet liggen.

Dit heeft te maken met de helling van het dak. Op een plat dak zijn materialen als EPDM en PVC geschikt, terwijl dit op een hellend dak niet voldoende is.

Isolatie

Ook het isoleren van je dak is belangrijk. Wanneer het dak niet goed geïsoleerd is, dan zal het sneller tochten en dus koud zijn in je huis. Dit zorgt ervoor dat je de verwarming hoger zet en je daardoor dus een hogere energierekening krijgt. Een goede isolatie scheelt dan een hoop. Ook bij een plat dak is isolatie mogelijk, dit kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van het dak. Tip: Heb je wel eens aan isolatieglas gedacht? Bestel snel en gemakkelijk op de website van Jouwglas.nl.

Onderhoud

Zodra je dak gelegd is, is het niet zo dat je er nooit meer naar om hoeft te kijken. Wil je je dakbedekking goed houden, dan zal je het goed moeten onderhouden. Door het weer zullen er altijd kleine beschadigingen ontstaan. Door het dak goed te onderhouden ben je er snel bij en voorkom je dat een paar maanden later een lekkage hebt. Dit scheelt je ook weer in de kosten, bij een reparatie lopen kosten vaak snel op.

Reparatie nodig?

Mocht je dak nou al beschadigd zijn, dan is het verstandig om niet zelf te gaan improviseren. Bel gelijk een dakdekker! Sommige dakdekkers zijn altijd bereikbaar in het geval van spoed. Je dak wordt dus heel snel gerepareerd zonder dat je zelf het dak op hoeft. Daarbij weet je dat een goede dakdekker je dak repareert en dat het dus op een professionele manier gemaakt wordt.