Een kast op maat in je slaapkamer

admin

21 december 2021

Woon je al twintig jaar in je woning en wil je wel eens wat anders qua interieur? Nieuwe meubels plaatsen geeft natuurlijk al een heel andere uitstraling. En misschien is het ook wel nodig. Meubels twintig jaar gebruiken laat natuurlijk zijn sporen achter.
En de muren kunnen na al deze jaren wellicht ook wel een nieuw kleurtje gebruiken. Met het vervangen van de vloeren waan je jezelf straks helemaal in een nieuw huis.

Maar vergeet de bovenverdieping niet. Ben je de oude kledingkast op je slaapkamer ook zat? Deze kast heeft geen schuld na deze dienstjaren. Waarschijnlijk sluiten de deuren ook niet meer zo goed en kraakt en piept het geheel enigszins.

Als je wat gaat doen met de kasten op je slaapkamer is het aan te raden eens te denken over het laten maken van een kast op maat. Hier zitten een aantal voordelen aan. Hieronder gaan we daar kort op in.

Een kast op maat laten maken in je slaapkamer

Als je beslist een kast op maat te laten maken kun je om te beginnen zelf de formaten aan geven die je wenst. Denk hier goed over na en bekijk van te voren hoeveel ruimte je hebt in de slaapkamer en welk gedeelte hiervan kledingkast mag worden. Ga ook na hoeveel ruimte je in de kast nodig denkt te hebben. Heb je nu genoeg ruimte in je huidige kast of kasten of kun je wel wat meer ruimte gebruiken? Ik zou het persoonlijk niet te krap aan houden. Met een kast op maat creëer je namelijk makkelijk meer ruimte dan je in standaard kasten hebt.

Zo kun je de kast op laten trekken vanaf de grond tot aan het plafond. Je benut dan de volle ruimte de lucht in. Ruimte die anders over blijft boven een kast gebruik je toch niet. Je denkt dan misschien, hoe kom ik dan bij de spullen die bovenin liggen? Nou, als je bijvoorbeeld bloesjes aan een rek hebt hangen bovenin de kast, dan is er een trekstang mogelijk waarmee je dit rek compleet naar je toe haalt naar beneden. Je pakt dan de bloes die je nodig hebt er af en laat de stang weer rustig naar boven gaan in de kast.

Deze kasten zijn te maken met schuifdeuren ervoor. Erg praktisch omdat openslaande deuren toch ook weer vrije ruimte vragen in je slaapkamer. Deze schuifdeuren zijn bijvoorbeeld te voorzien van een spiegel van boven tot beneden. Als je dan spotjes bovenaan de kast plaatst heb je goed zicht op jezelf als je een leuke combinatie kleren wilt uitzoeken.

Bron: Superrenovatie.nl