Een overschot aan afval, wat nu?

admin

7 februari 2019

Afval komt voor in veel verschillende vormen en maten. Dit kan zowel klein- als grootschalig. Voor het opslaan en afvoeren ervan zijn er verschillende oplossingen…

Hoe je het opslaat en afvoert hangt natuurlijk af van wat voor afval. Zo worden deze opgesplitst in soorten afval en wordt aan de hand daarvoor gekozen wat het beste is. Voor de standaard dingen zijn algemene oplossingen voor, maar voor bepaalde zaken zijn er ook verschillende soorten oplossingen. Daarom hier even alles op een rijtje.

Container aan huis

Een container aan huis is het eenvoudigst en zijn normaalgesproken al aanwezig in huis. De grijze container is er altijd. Dit is voor afval dat niet gescheiden kan worden. Daarnaast heb je een groene container, voor al je etensresten, groente- en fruitresten en tuinafval. Blauw en oranje zijn ook opties die er kunnen zijn. Blauw is voor papier en karton, oranje is voor plastic, blik en drinkpakken. Voor de echte duurzame mensen onder ons, die al het afval willen scheiden, zijn alle 4 een must voor het huishouden.

Groot huishoudelijk afval

Er zijn ook soorten afval die te groot zijn voor je conventionele container. Mocht dit het geval zijn dan kan je contact opnemen met de GAD. Hier kan je afval door laten ophalen of het hier naartoe brengen. Hier moet je denken aan grote huishoudapparatuur, kapotte meubels en grote tuinafval.

Grote containers

Heb je grote hoeveelheden die je moet vervoeren of opslaan, kun je kiezen om een grote container te huren. Laat je niet afschrikken door de naam grote container. Deze zijn beschikbaar in verschillende varianten. Dus voor een particulier kan een container ook heel aantrekkelijk zijn. Een container kan dus zowel voor transport en opslag gebruik worden. Tijdens een project is dit dus een hele efficiënte middel om af te komen van je afval. Daarom is een container huren voor grote aantallen afval een must!

Voor elke soort afval is een oplossing. Kijk daarbij eerst wat voor soort afval en dan kan je kijken wat voor container er bij past. Hierdoor kunnen we gezamenlijk werken aan een gezonde en duurzame toekomst!