Eetkamerstoelen kopen: waar moet ik op letten?

admin

13 juli 2017

Ben je van plan om eetkamerstoelen te kopen? Dan is het belangrijk om te weten waarop je moet letten als je deze wilt kopen. Stel, je hebt een drukke dag gehad op je werk. Dan wil je ’s avonds uitgebreid ontspannen. Dit begint al bij het diner in een comfortabele eetkamerstoel. Deze stoelen heb je van modern tot klassiek. Ga voor een stoel die het beste bij eigen levensstijl en je eigen interieur past, bij je keuken of kantine. Daarvoor heb je natuurlijk ook keukenartikelen nodig.

Materiaal

Eetkamerstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals kunststof, metaal, hout of stof. Houd je van modern? Kies dan voor kunststof of gestoffeerde stoelen. Deze meubelen zijn vaak van goede kwaliteit, comfortabel gaan lang mee. Een houten stoel is vooral erg duurzaam en bestaat uit stevig materiaal. Bij houten eetkamerstoelen heb je grote keuze uit verschillende soorten hout zoals bijvoorbeeld rubberhout of berkenhout. Let er bij een stoel van rubberhout wel op dat je deze alleen binnen kunt gebruiken. Dit heeft te maken met mogelijke aantasting door regen of vorst als je deze buiten neer zou zetten.

Kleur

Elke kleur zorgt voor een andere sfeer in jouw eetkamer. Zo staat een lichte kleur zoals wit voor rust. Witte eetkamerstoelen zie je vaak in een moderne eetkamer terug. Houten stoelen bestaan vaak uit lichte kleuren, maar je kunt bij hout ook kiezen voor een donkere kleur zoals donkerbruin. Ben je meer een fan van de donkere kleuren zwart of donkerbruin? Kies dan voor gestoffeerde metalen eetkamerstoelen. Voor de liefhebbers van glans is een metalen stoel meer geschikt.

Stijl

Je wilt natuurlijk wel dat de eetkamerstoelen goed bij jouw interieur passen. Ben je praktisch ingesteld? Ga dan voor kunststof eetstoelen. Deze stoelen zijn van uitstekende kwaliteit en maak je makkelijk schoon met behulp van een poetsmiddel en een spons. Ben je liefhebber van de industriële stijl? Metalen stoelen zijn door de donkere kleur zeer geschikt hiervoor. Creëer een warm, landelijk effect met houten eetkamerstoelen.

Wat betaal ik voor eetkamerstoelen?

De prijs van eetkamerstoelen verschilt. Het materiaal van de stoel bepaalt de prijs. Zo betaal je voor een metalen stoel meer dan voor een kunststof stoel. Vanaf 65 euro heb je al een stoel naar jouw smaak. Wil je nog goedkoper uit zijn? Koop dan een set stoelen. Vanaf 240 euro heb je een set bestaande uit vier stoelen. Bijkomend voordeel is dat de stoelen bij elkaar passen.

Hulp nodig?

Al een keuze kunnen maken? Op de website van Emob kun je verschillende eetkamerstoelen terugvinden. Aarzel niet en neem een kijkje! Heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten van Emob.