Wat doen EPS-korrels met de kwaliteit van uw kruipruimte

admin

3 april 2018

Als uw kruipruimte nog niet is geïsoleerd, of is het al lang geleden? Dan zou ik als ik u was het zo snel mogelijk laten doen. Een niet of slecht geïsoleerde kruipruimte kan voor veel nadelen voor uw gezondheid zorgen. Een kruipruimte is zo geïsoleerd, dus wacht niet langer een neem contact op met een kruipruimte isolatie bedrijf.

Uw gezondheid is het belangrijkst

Als u geen geïsoleerde kruipruimte heeft kan het er erg vochtig worden. Door al dat vocht kan er van alles gaan rotten. Denkt u maar aan uw vloer. Als uw vloer gaat rotten kan dit erg veel geld gaan kosten. Een vloer vervangen is een stuk duurder dan het isoleren van uw kruipruimte kan ik u vertellen. Er zou ook schimmel kunnen ontstaan. Dit kan erg schadelijk zijn voor uw kind of huisdier die dagelijks over de grond heen kruipen. Door de vochtige lucht in de kruipruimte kan het ook door uw vloer heen komen. U kunt dan verkouden raken en last krijgen van uw hooft. Ook de mensen die bij uw wonen kunnen dit krijgen. Uit de grond van de kruipruimte kunnen schadelijke radioactieve stoffen komen. U kunt hier last van uw hoofd, hart en longen. Ook uw huid kan aangetast worden. U heeft een grotere kans op huidschimmel. U kan dit alles volledig voorkomen door uw kruipruimte goed te laten isoleren.

Kruipruimteisolatie

De meest gebruikte manier om een kruipruimte te isoleren in door het gebruik van isolatiekussens. De kussens worden aan de onderkant van uw vloer en aan de zijkant van uw kruipruimte bevestigt. Deze kussen kosten misschien net wat meer dan de andere opties voor het isoleren van uw kruipruimte, maar de kussens gaan wel lang mee. Ze zijn pas na 20 jaar toe aan vervanging. Een andere methode voor het isoleren van de kruipruimte is het gebruiken van EPS-korrels. Deze korrels worden over de grond van de kruipruimte gelegd. Er kan nu geen vocht meer door de grond naar boven komen. Dit zorgt ervoor dat uw vloer niet meer zal gaan rotten en dat uw niet kan ziek worden door de gevolgen van een niet geïsoleerde kruipruimte. De EPS-korrels zijn een stuk goedkoper dan de isolatiekussens. Let u wel op dat de korrels eerder toe zijn aan vervanging.

Plaatsing

Als uw kruipruimte daadwerkelijk toe is aan isolatie, kan u op een site die aangeven voor u te kunnen isoleren een offerte aanvragen. In deze offerte moet u zetten welk isolatiemateriaal u wilt. Naast de korrels en de kussen zijn nog wat ander isolatiemethode. Dit ligt aan de site waar u een offerte op aanvraagt. Het is ook belangrijk dat u de afmetingen van uw kruipruimte noemt. Meestal staat dit in de papieren van uw huis. Anders bent u toch genoodzaakt het zelf op te meten. Als u de offerte aanvraag heeft geplaatst, krijgt u binnen een paar dagen een paar reacties. U kan degene uitkiezen die het beste aansluit bij uw wensen. U kan dan met die persoon contact opnemen. De datum en tijd wordt dan afgesproken. Als alles akkoord is, wordt uw kruipruimte geïsoleerd op de afgesproken datum. Het isoleren duurt meestal zo’n drie uur.