Hoe kies je de juiste laminaatvloer?

admin

1 mei 2018

Een laminaatvloer kenmerkt zich door het gemak. Je hebt er weinig onderhoud aan, en hetgeen dat je moet doen is simpel. Het leggen ervan is eenvoudig en voor de meeste mensen prima te doen. Maar uiteraard zijn er wat punten die je het beste in het achterhoofd kunt houden als je laminaatvloer gaat leggen, bijvoorbeeld om het zo lang mogelijk mooi te houden. Voor meer tips ga je naar extrawonen.nl.

Elke laminaatvloer heeft een gebruiksklasse

Een gebruiksklasse van een laminaatvloer heeft betrekking tot de levensduur van een laminaatvloer. Dit is vooral in de kwaliteit uitgedrukt, dus de hardheid van het materiaal, de kleurbewerking en de manier waarop het is gemaakt. Dit reflecteert uiteraard de prijs van de vloer, dus als je niet van plan bent lang in de woning te blijven kan je hier best op besparen. Voor een langdurige vloer is het waardevol om een wat hogere kwaliteit vloer te installeren.

Bekijk de keuze

Binnen de laminaat stijl van vloeren is er enorm veel keuze, dit zal zich vooral uitdrukken in de verschillende beschikbare materiaalsoorten, aantal lagen, kleuren, vormen en gebruiksklasses. Het gaat er hierbij vooral om wat jouw budget en prijsklasse is, en ook welke interieurstijl jij wilt bereiken. Een vloer heeft veel impact op de sfeer en inrichting van de ruimte. Meer informatie over interieurstijlen vind je op woonkanjer.nl. Het is uiteraard ook van belang dat je genoeg laminaat koopt voor de ruimte. Als je de ruimte precies op de centimeter uitrekent, kom je waarschijnlijk net iets te kort. Dit komt omdat er bij het snijden van het laminaat altijd net wat verloren gaat. Als je zo’n 10% toevoegt bovenop je gemeten vierkante meter, dan zou je altijd prima moeten uitkomen met de hoeveelheid.

Onderhoud

Voor het ultieme onderhoud van een laminaatvloer maak je het maximaal twee keer per week schoon op een droge manier, en daarna op een vochtige manier. Zo blijft het vrij van stof en vuiltjes, en blijft het ook glimmen.