Houten vloeren Amsterdam kopen?

admin

17 mei 2018

Gaat u verhuizen of misschien verbouwen in Amsterdam? En wilt u het huis zo maken dat het helemaal bij u past? Dan heeft u mogelijk ook al nagedacht over de vloer, deze moet passen bij de stijl die u wilt aanhouden in de kamer die u gaat veranderen. Houten vloeren Amsterdam is dan een goede optie.

Soorten houten vloeren

Houten vloeren Amsterdam bepalen de sfeer voor uw huis, een houten vloer leeft mee met de gebeurtenissen die zich in het huis hebben afgespeeld. Er zijn verschillende soorten houten vloeren Amsterdam die we voor u toelichten:

  • Classique Frans eiken, deze houtsoort wordt gekenmerkt door de geelbruine cognackleur, deze kleur kan vaak nog wel aangepast worden. De vloeren zijn redelijk hard en beschadigen niet gelijk bij intensief gebruik.
  • Frans eiken, deze houtsoort is te herkennen aan de structuur die een soort vlamtekening heeft. Het heeft vaak een gelige tot bruine cognacachtige kleur, wat het huis een warme uitstraling geeft.
  • Merbau is een strakkere houtsoort die bijna geen onregelmatigheden vertoont. De kleur is vaak geel tot oranje-bruin, tegen het bruin of donkerrood-bruin aan met af en toe zwartachtige zones.
  • Muiracatiara wordt ook wel tijgerhout of Zuid Amerikaans kersen genoemd. Na afwerking met olie en de bloodstelling aan het licht neemt het vrij snel een diep roodbruine kleur aan met zwarte strepen of vlammen.
  • Robijn is een tropische houtsoort uit het Amazonegebied van Brazilië. De kleuren variëren van zachtroze tot licht roodbruin. Er zitten nauwelijks vormen of tekeningen in het hout. Deze houtsoort is te behandelen met olie of lak.

Waar wordt vaak voor gekozen?

Eiken is een erg geliefde houtsoort in huis. Dit komt door de kleuren en doorleefde look. Daarnaast is het een houtsoort die lang meegaat en door onderhoud met de jaren mooier wordt. Houten vloeren Amsterdam heeft ook dit soort vloeren.