Houtworm in houten vloeren: wat kunt u het beste doen?

admin

6 februari 2018

Houtworm kan voor een ernstige schade aan uw houten vloeren in huis zorgen. Niet voor niets behoort de houtworm voor veel woningbezitters tot een van de grootste ergernissen. Houtworm is een verzamelnaam voor de larve van verschillende soorten kevers. Het beestje knaagt zich een weg door houten voorwerpen, om zich te voeden. Vaak herkent u de houtworm aan de kleine hoopjes zaagsel op uw vloer. Dit zaagsel is het hout wat vrijgekomen is bij het graven van de gangen. Om een verdere beschadiging aan uw vloer te voorkomen, is het raadzaam om snel te handelen bij houtworm.

Koop HG spray

Voorkomt voor een langere periode heraantasting door deze insecten. De spray is vlekvrij, reukloos en tast de ozonlaag niet aan. Effectieve manier om houtworm en andere hout aantastende insecten, zoals huisboktor en spinthoutkever, te bestrijden.

Het voorkomen van houtworm in vloeren

Om houtworm in uw vloer te voorkomen, kunt u verschillende stappen zetten. Een leverancier van houten vloeren zal het hout vaak laten drogen. Het drogen van het hout doodt de houtworm. Toch komt het voor, dat niet alle larven gedood worden. Bij het leggen van uw nieuwe vloer, wordt de houtworm op deze manier mee naar binnen genomen. Om dit te voorkomen is het raadzaam om het hout vooraf goed te controleren op houtworm. U herkent de houtworm aan kleine gaatjes in het hout.

Ook kunt u ervoor kiezen om uw vloer te laten beitsen. Houtworm kan absoluut niet tegen beits, waardoor het beestje zich minder snel in de vloer zal vestigen. Beits voor het beitsen van vloeren kunt u bij vrijwel iedere bouwmarkt aanschaffen. Zorg er bovenal voor dat de luchtvochtigheid in uw ruimtes niet te hoog is. Naast de houtworm genieten ook verschillende andere ongediertesoorten van een hoge luchtvochtigheid.

Professionele hulp bij houtworm in uw vloer

Het kan behoorlijk lastig zijn om de houtworm zelf te bestrijden. U weet vaak niet precies hoe groot het probleem is en hoeveel houtwormen er in uw vloer leven. Daarbij kan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen gevaarlijk zijn. Bij houtworm zou u deze middelen in de gaatjes van uw vloer moeten spuiten. Als uw huisdier of kind per ongeluk aan zo’n gaatje zit, kan dit grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Verstandig is het dan ook om professionele hulp in te schakelen voor de bestrijding van houtworm.

Gespecialiseerde bedrijven zorgen ervoor dat de houtworm op een effectieve wijze bestreden wordt. Op deze manier is de kans klein dat de houtworm al snel weer terugkeert. Vaak wordt hierbij niet alleen naar de houtworm gekeken, maar ook naar kevers in uw woning. De kevers zorgen er immers voor dat de houtworm zich in het hout nestelt.