Informatie over raamdecoratie

admin

9 maart 2017

Bij raamdecoratie kun je denken aan heel mooie manieren om je raam te voorzien van decoratie. Het kan naast decoratie ook een praktische functie hebben. Zo kun je bijvoorbeeld de lichtinval regelen en je krijgt hierdoor ook de gewenste privacy die je wil. Je hebt raamdecoratie in verschillende soorten en maten en daarnaast is er voor iedere situatie een praktische oplossing te bedenken.

Raamdecoratie mogelijkheden

Doordat er verschillende mogelijkheden zijn met de raamdecoratie, kan het maken van een keuze nog lastig zijn. Het is daarom goed dat je gaat bekijken wat de mogelijkheden zijn. Om te beginnen heb jaloezieën in verschillende soorten, zo heb je horizontale jaloezieën, zowel van hout als van aluminium. Door voor hout te kiezen krijg je meer een warme en sfeervolle uitstraling. Aluminium is een strakkere en meer industriële uitstraling. Je hebt ook nog de vlinderjaloezieën. Ook zijn er verticale jaloezieën, dit zijn de lamellen en deze worden gebruikt bij hoge ramen en bij glaswanden.

Raamdecoratie kiezen

Het kiezen van raamdecoratie kan wel eens lastig zijn. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten gordijnen. Zo plaats je rolgordijnen bijvoorbeeld in of op een kozijn, deze nemen weinig ruimte in beslag en het oogt erg ruimtelijk. Je hebt ze ook voor dakramen. De dakraamrolgordijnen hebben cassettes, daardoor kan wanneer een gordijn open is alles er gewoon netjes en strak uitzien. Je hebt ook nog vouwgordijnen en deze kun je oprollen. Ze hebben ook een warmere uitstraling. Maar er kan ook gekozen worden voor andere raamdecoratie. Hierbij zou je kunnen denken aan horren. Je hebt hierdoor de mogelijkheid om alles goed te ventileren en insecten buiten te houden. Je hebt ook verschillende glas & decoratiefolie. Folie is prettige raamdecoratie om inkijk tegen te gaan en kan toe worden gepast op deuren en op ramen. Ontdek snel de ongekende mogelijkheden van raamdecoratie.