Je huis inrichten met beton? Wat je allemaal moet weten

admin

1 oktober 2018

Waar vroeger de inrichting van een parkeerplaats gedaan werd met beton, is dit nu de nieuwste trend voor in huis. De betonlook geeft je huis een natuurlijke en robuuste uitstraling. De betonlook is veelvuldig te gebruiken. Dit kan middels Beton Ciré. Beton Ciré wordt aangebracht op het oppervlak om het de echte betonlook te geven.

Toepassing Beton Ciré

Tegenwoordig is het mogelijk om op meerdere vlakken gebruik te maken van Beton Ciré. Zo kan het effect worden gerecreëerd op wanden en vloeren, maar ook kan de betonlook aan kantoormeubelen of wastafels worden gegeven.  Om een muur deze look te geven is het belangrijk dat deze volledig glad is. Dit om de hechting van het product zo goed mogelijk te laten hechten. Na het schuren van de muren en het aanbrengen van een primer kan de Beton Ciré worden aangebracht. Je kan dit laten doen door een vakman, maar als je zelf handig bent is het zeker de moeite waard om het eens te proberen. Hiernaast zijn ook de nodige workshops in te volgen voor de geïnteresseerde doe-het-zelver.

Rustieke look

Om een natuurlijke en stoere look aan je keuken te geven is een betonlook keukenblad ideaal. Door het patroon op het aanrechtblad is het goed te combineren met hardhouten kastjes en natuurstenen vloeren. Dit geeft de keuken een rustige maar toch professionele look. Wil je dat de keukenkastjes er nog meer uitspringen? Kies dan voor een lichtere kleur beton. Hierdoor valt de kleur van de keukenkastjes extra op. Wil je even helemaal tot rust komen in je eigen badkamer? Maak dan gebruik van een licht kleurenpalet gecombineerd met pastelkleuren. Dit maakt de badkamer tot een lekker plekje waar je even kan ontspannen onder de douche of in bad. Het lichte kleurenpalet kan doormiddel van het aanbrengen van natuurstenen of betonnen muren in combinatie met pastelkleurige meubels.