Kan een vloerkleed op een laminaatvloer worden gelegd.

admin

5 december 2017

De vloeren in een woonhuis bepalen in belangrijke mate de sfeer voor het wonen. De mens heeft jarenlang gezocht naar de beste manier voor het sfeervol wonen. Voor het sfeervol wonen werd en wordt er nog steeds vloerbedekking gebruikt. Vloerbedekking doet warm aan, maar heeft het nadeel dat het snel vuil wordt. Indien je er een vloeistof op morst, is het belangrijk dat je het snel schoonmaakt. Je moet de vloeistof niet op laten drogen, omdat het dan heel moeilijk te verwijderen is. Ook aan je schoenen zit vuil dat op de vloerbedekking komt. Je zult het dus na een verloop van een tijd moeten laten schoonmaken.

Vloeren van tegels

De personen die de nadelen niet wilde hebben van het vuil worden van het tapijt gingen over tot het gebruik van tegels. Het nadeel van de tegels is echter dat ze niet warm aandoen. Ook hierover wordt er weer een vloerkleed gelegd.

Vloeren van hout

Om toch een vloer te hebben met een warme uitstraling worden er vloeren gebruikt met een houten look. In het begin werden de vloeren van massief houten planken toegepast. Dergelijke vloeren zijn erg duur. Om dit nadeel van de kostprijs te achterhalen zijn we laminaat gaan gebruiken. Laminaat is veel goedkoper dan massief houten planken. Tegenwoordig is de uitstraling van laminaat praktisch niet van echt hout te onderscheiden. Toch zijn er veel mensen die op het laminaat, ondanks dat een dergelijke vloer warm aandoet, een vloerkleed leggen. Hierdoor kan de sfeer in een woonkamer aanzienlijk worden verbeterd. Tegenwoordig worden er vaak geometrische vloerkleden gebruikt bij een bepaalde inrichting van een woonkamer. Er zijn prachtige geometrische vloerkleden verkrijgbaar waarbij het net lijkt of er een bepaalde diepte in zit. Dergelijke vloerkleden vallen direct op zodra je een woonkamer binnenkomt waar zo’n vloerkleed is gebruikt.

Gietvloeren

In de moderne huiskamers of in huizen die gebouwd worden, kiest men vaak voor gietvloeren. Een gietvloer is gemakkelijk zelf aan te brengen. In principe kun je daarna als de gietvloer bij een nieuwbouwwoning je niet aanstaat gemakkelijk er bijvoorbeeld er een nieuwe laminaatvloer overleggen. Met een gietvloer kun je alle kanten op. Ook kun je een gietvloer, indien je hem zelf legt, kiezen in de kleur die je wenst. De kleuren zijn gemakkelijk aan te passen bij de inrichting. Ook zal bij een gietvloer nog vaak worden gekozen voor een vloerkleed, omdat de sfeer en warmte alleen maar verbeterd.