Kantoormeubels geschikt voor laminaat

admin

28 februari 2019

Heb je een kantoor met laminaat en heb je nieuwe kantoormeubelen nodig? Geen probleem! Laminaat is over het algemeen vrij stevig en kan veel hebben, maar je wil natuurlijk niet dat je ondanks dat krassen op de vloer krijgt. Lees snel verder, want ik geef je een aantal tips over kantoormeubelen in combinatie met laminaat!

Dopjes onder de poten

Om te beginnen is het verstandig om dopjes onder de poten van stoelen, tafels, banken en kasten te doen. Nu schuif je niet zo snel met een kast, maar mocht er toch een keer geschoven moeten worden, heb je in ieder geval geen krassen op de vloer.

Deze dopjes zijn bij veel winkels te koop. Bij meubelzaken, maar ook bij doe het zelf zaken en zelfs bij sommige supermarkten en gemakshops kan je ze vinden. Ze zijn niet heel duur al vanaf ongeveer 2 euro heb je een stuk of 10 van deze viltjes. Ze gaan een poosje mee, maar het is wel belangrijk om ze op tijd te vervangen, anders zit je zo meteen alsnog met krassen op je mooie laminaat.

Stoelen

Stoelen met poten zijn vrij geschikt voor laminaat. Je kan er de eerdergenoemde dopjes onder doen en dan vormt een stoel geen probleem meer voor je laminaat. Heb je echter een bureaustoel op wieltjes, dan wordt het een stukje moeilijker om er even een viltje onder te plakken.

Er zijn speciale matten die je op de vloer kan leggen. Deze matten hebben een plastic bovenkant en een onderkant die grip heeft op het laminaat, zonder krassen achter te laten. Het is misschien niet de mooiste optie, maar het werkt wel. Zie je dit echt niet zitten? Denk er dan eens over om een vloerkleed tactisch neer te leggen.

Ga voor lichte meubels

Ik bedoel hier niet licht in de zin van kleur, maar in de zin van gewicht. Helemaal prima als je voor een lichtgrijze kast gaat, maar als de kast erg zwaar is dan maakt het je laminaat vrij weinig uit. Waar je laminaat wel wat aan heeft is aan meubelen die niet zo zwaar zijn. Lichtgewicht meubelen drukken minder zwaar op de vloer en richten dus ook minder snel schade aan.

Kasten aan de muur

Een andere optie is kasten aan de muur hangen. Zo belast je de grond niet, maar creëer je wel opbergruimte, een win-winsituatie dus. Naast kasten staat een plank aan de muur ook altijd leuk. Verder kan je ervoor kiezen om in plaats van een staande lamp, een lamp te kiezen die aan de muur moet.

Niet gerust?

Vraag het aan een specialist! Wanneer je nieuwe meubels nodig hebt, ga je die kopen bij een meubelzaak. Er zijn echter ook meubelzaken gericht op kantoormeubelen. Zij geven vaak ook advies over de inrichting van je kantoor en zij weten vaak ook welke meubels wel en niet geschikt zijn op laminaat. Op die manier sla je de plank nooit mis.