De kenmerken van plavuizen vloer

admin

7 augustus 2017

Bij de keuze voor een vloer kopen van plavuizen kiest men niet alleen voor een vloer met een geweldige uitstraling voor uw woning, maar ook voor een vloer waar geen onderhoud aan gepleegd hoeft te worden en die bovendien ook nog eens eenvoudig schoon te houden is.

Plavuizen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en dat biedt nog eens extra voordeel.

Diversiteit aan plavuizen

Plavuizen hebben als voordeel dat ze binnen elk interieur passen omdat er een grote verscheidenheid is aan kleuren, materiaal en dessins. Bijkomend voordeel is dat ze door het hele huis heen gelegd kunnen worden en ook prima geschikt zijn voor natte ruimtes zoals de badkamer. Het is een keramisch product en het hoofdbestanddeel is dan ook klei. Door andere toevoegingen en verschillende bewerkingen kunnen de mooiste uitvoeringen gecreëerd worden. Als er in de badkamer gekozen wordt voor deze vloer, dan is het aan te raden rekening te houden met de mogelijkheid van slippartijen en daardoor wordt aangeraden om voor in de badkamer voor stroeve uitvoeringen te kiezen.

Productie, uitstraling en kwaliteit

  • Plavuizen kunnen op diverse manieren vervaardigd zijn. Zo kan er gekozen worden voor uitvoeringen die machinaal vervaardigd zijn, maar wie echt over unieke plavuizen in huis wil beschikken kan ervoor kiezen om deze met de hand te laten vervaardigen.
  • Een kenmerk is dat er ook gekozen kan worden voor modellen die niet te onderscheiden zijn van een natuurstenen vloer en dus perfect geïmiteerd is.
  • Voor wat betreft de afwerking worden er ook verschillende technieken gebruikt, waarbij men kan denken aan het polijsten ervan of juist aan het op een grove manier afwerken. Bij gepolijste plavuizen zal het resultaat glad zijn en in de tweede genoemde situatie zal er meer sprake zijn van een meer natuurlijke uitstraling en sfeer.
  • Een vloer van plavuizen is sterk en er mag dan ook een lange levensduur van verwacht worden zonder dat er enige vorm van onderhoud noodzakelijk is.
  • Plavuizen kunnen eenvoudig worden gereinigd door eerst te stofzuigen en vervolgens met een natte doek te dweilen.