Knap je vloer op met een vloercoating

admin

26 mei 2020

Ben je uitgekeken op je vloer en wil je wel eens wat anders? Een vloercoating kan de oplossing bieden. Deze wordt als een dunne beschermlaag over de bestaande vloer aangebracht en zorgt voor een nieuwe frisse uitstraling van je vloer. Een vloercoating wordt vaak toegepast op een betonvloer, maar kan ook over een bestaande vloer worden aangebracht. Zo maak je jouw garagevloer of je woonkamervloer weer als nieuw.

Garagevloer opknappen

De garage is vaak iets wat niet meegenomen wordt bij de afwerking van je woning. Deze wordt vaak onbewerkt opgeleverd. Een kale betonvloer is het resultaat. Deze vloer is vaak niet helemaal glad en stoft bovendien ook enorm. Het is dan ook aan te raden de vloer zelf af te werken en een vloercoating is hiervoor een goede oplossing. Voordat je de vloercoating over de onafgewerkte betonvloer gaat aanbrengen, dient deze ondergrond voor behandeld te worden. Scheuren, beschadigingen en andere oneffenheden dienen te worden bijgewerkt. Dat kan prima met een beton-vloerversteviger. Vervolgens kun je de vloercoating aanbrengen.

Vloercoating voor de woonkamer

Wanneer je een strakke, moderne vloer wilt in de woonkamer, die ook nog eens makkelijk in onderhoud is, zou je zeker een vloercoating kunnen overwegen. De mooie strakke vloer geeft direct een mooie moderne uitstraling van je woonkamer. Vaak wordt gedacht dat een vloercoating de vloer te glad maakt en dat het voor een woonkamer helemaal niet praktisch is. Het tegendeel is echter waar. Door tijdens het aanbrengen een speciaal anti-slip product toe te voegen aan de coating, wordt de vloer stroever en kan deze prima in een woonkamer gebruikt worden.

De voordelen van een vloercoating

Een vloercoating heeft veel voordelen. Zo biedt deze een uitstekende bescherming van de vloer. Het is een vaste laag die aangebracht wordt op de huidige vloer en zorgt daarmee voor een waterdichte vloer die beschermd is tegen vocht en vuil. De lelijke betonvloer is niet meer zichtbaar en je krijgt dus een geheel nieuwe uitstraling van de vloer. Daarnaast is een vloercoating naadloos. Dat betekent geen ophoping van vieze (stof)deeltjes, maar een hygiënische vloer. Vandaar dat er ook bij grote industriehallen en parkeergarages vaak gekozen wordt voor een coating van de vloer. Een ander voordeel van vloercoating is dat het makkelijk aan te brengen is. Je zou deze klus prima zelf kunnen klaren. De vloercoating is verkrijgbaar in verschillende kleuren en om het helemaal eigen te maken, kun je daarnaast ook nog kiezen voor decoratieve instrooivlokken. Zo krijgt de vloer de door jou gewenste uitstraling.