Kosten van een houten vloer berekenen

admin

19 januari 2018

Het leggen van een houten vloer of vloer van massief eiken kan heel wat kosten met zich meebrengen. Natuurlijk is het aan te raden om op voorhand verschillende partijen met elkaar te vergelijken om uiteindelijk de juiste prijs en kwaliteit te kiezen die bij jouw wensen past. Maar het handmatig zoeken van de beste vloerenlegger of goedkoopste leverancier kan nogal wat tijd in beslag nemen. Daarom helpen we je een handje met het berekenen van de kosten die je kwijt bent aan het leggen van een goede houten vloer.

Houd rekening met materiaal en legkosten

Het leggen van massief eiken of houten vloer kan extra kosten met zich meebrengen. In negen van de tien gevallen worden er extra kosten gerekend voor het materiaal dat nodig is om de vloer te leggen. Denk daar bij aan een ondervloer, dampfolie, cement of lijm. Daarnaast komen er ook nog uren voor het leggen bij wanneer je dit door een professional laat doen. Het laten leggen van een houten vloer kan dus heel wat kosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn er genoeg instructies online te vinden voor het leggen van een houten of massief eiken vloer. Zo legt DOV houten en eiken vloeren je uitgebreid uit hoe je een vloer kan leggen.

Maak de juiste keuze

We adviseren je om zeker niet te besparen op de kosten van je houten vloer. Natuurlijk is het kiezen van de beste prijs altijd prettig maar dit kan uiteindelijk nog duur uitvallen wanneer de kwaliteit van de vloer ondermaats is. Het kiezen van een kwalitatieve houten vloer en de investering in een goede vloerenlegger is dan ook zeker aan te raden. Een houten of massief eiken vloer kan een levensduur van vele jaren hebben wanneer deze van goede kwaliteit is, goed is onderhouden en goed is gelegd. Deze drie aspecten zijn enorm belangrijk bij het kiezen van de ideale houten vloer. Ook daar geeft DOV vloeren uitgebreide informatie over op haar website. Denk ook aan een vloer met een FSC certificaat, klik hier voor meer informatie over FSC en PEFC.

Wat kost een vloer per vierkante meter?

Bij de aanschaf van een massief eiken of houten vloer is het belangrijk om te weten wat de gemiddelde prijs per vierkante meter is. Op die manier kan je berekenen hoe veel geld je kwijt bent aan de vloer in je woning. Houten vloeren zijn al verkrijgbaar vanaf €10,- per vierkante meter waar massief eiken vloeren vanaf €25,- per vierkante meter verkrijgbaar zijn.