Laminaat in de keuken, wat kies je?

admin

28 februari 2019

Ga je verhuizen, verbouwen, krijg je een nieuwe keuken of ben je gewoon toe aan een andere vloer in de keuken? En ga je voor laminaat in de keuken? Lees dan snel verder want in deze blog lees je meer over wel laminaat je het beste kan kiezen voor in je keuken.

Eerst even over laminaat, welke soorten zijn er eigenlijk en wat is het precies?

Laminaat

Laminaat is een vloer van planken ie zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Vaak zijn dit drie tot vier lagen, een onderlaag, een drager en een toplaag, met soms nog een versterking. De planken klik je in elkaar en zo leg je als het ware de vloer in elkaar.

Tegellaminaat

Tegellaminaat is iets zwaarder dan gewoon laminaat, maar dit is niet te zien. Echte tegels zijn een stuk zwaarder en duurder dan dit laminaat. Het is een stevig laminaat van hoge kwaliteit en heeft een lange levensduur.

Qua stevigheid is dit dus ideaal voor in de keuken, waar nog wel eens wat op de grond valt. Als je gaat voor een warme uitstraling, dan is dit waarschijnlijk een goede keuze voor jou.

Vinyl laminaat

Vinyl laminaat kennen de meeste mensen als een vinyl vloer. Er zijn twee soorten, het kliklaminaat dat je zelf in elkaar klikt. Daarnaast heb je ook zelfklevend vinyl laminaat, dit moet op maat worden geknipt met een schaar. Als je niet zo goed bent in het leggen van kliklaminaat, zou dit laminaat nog wel eens een uitkomst voor jou kunnen zijn.

Het is makkelijk schoon te houden en daarom geschikt voor in de keuken. Als je vinyl laminaat van hoge kwaliteit hebt, is het bijna niet van echt te onderscheiden. Toch kiezen de meeste mensen hier niet voor op de begane grond. Het laminaat wordt vaak gebruikt in slaapkamers van kinderen of in kantoren.

Het is echter van prima kwaliteit en ook makkelijk schoon te houden en te onderhouden. Als je op zoek gaat naar een laminaat dat niet van echt te onderscheiden is, is dit dan ook zeker een aanrader.

PVC laminaat

PVC laminaat lijken net echte planken, maar zijn van een stof gemaakt die wat meer richting kunststof gaat. Dit is echter niet te zien. Het voordeel hiervan is wel dat PVC laminaat waterafstotend is.
Ook dit laminaat heeft een lange levensduur en is van hoogwaardige kwaliteit. Het heeft dus alle eigenschappen die je wil als je voor laminaat in de keuken gaat. Verder heeft dit laminaat een warme uitstraling en is het makkelijk te leggen en te onderhouden. Een zeer goede keus dus.

Al wel laminaat op het oog, maar nog geen keuken?

Krijg je een nieuwe keuken en daar dus ook een nieuwe laminaatvloer bij? En heb je het laminaat al wel uitgezocht, maar de keuken nog niet? Overweeg dan eens om een keuken op maat te laten maken bij de meubelmaker. Petersen Interieur (Website) staat graag voor je klaar.

Een keuken op maat wordt precies aangepast op jouw wensen. Wanneer je het perfecte laminaat hebt gevonden, maar hier eigenlijk niet de keuken bij kunt vinden die jij zou willen dan is een op maat gemaakte keuze misschien wel de perfecte optie.