Last van een verstopping? Dit kun je direct doen!

admin

4 november 2019

Een verstopping in het toilet of de douchebak kan grote gevolgen hebben voor je laminaatvloer in huis. Denk aan een overlopende douchebank, waarbij het vocht enige tijd op de vloer blijft staan. De kans is groot dat een deel van het vocht in de vloer trekt, met een bolling of zelfs houtrot tot gevolg. In veel gevallen moet een groot deel van de vloer vervangen worden, om de schade te kunnen herstellen. Reden genoeg om bij verstoppingen tijdig voor een oplossing te zorgen. 

Niet alleen kan er schade aan de laminaatvloer ontstaan. Denk ook aan de vervelende stank die een verstopping van de afvoer met zich meebrengt. 

Zelf een verstopping proberen op te lossen 

Je zou eerst zelf een poging kunnen wagen, om de verstopte afvoer te ontstoppen. Dit doe je bijvoorbeeld door gebruik te maken van een trekveer. Deze veer beweeg je door de afvoer, om het restafval los te schudden van de afvoerwand. Ook het gebruik van soda kan helpen. De ontvettende werking van soda maakt dat het restafval los komt te zitten en naar de centrale riolering kan worden afgevoerd. Een derde optie is het gebruik van een traditionele ontstopper. Hiermee verhoog je de druk op de afvoerleidingen, waardoor het restafval losgetrokken wordt. 

Professionele hulp bij verstoppingen 

Mocht het niet lukken om de verstopping zelf op te lossen, dan kun je professionele hulp inschakelen. Een snelle oplossing voor een verstopping wordt je geboden door een spoedloodgieter. Deze ontstoppingsdiensten zijn vaak 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken. Ideaal, wanneer je de verstopte afvoer nog dezelfde avond wilt laten ontstoppen. Loodgieters spuiten de afvoer onder een hoge druk door, waarmee het restafval wordt afgevoerd. Ook hebben zij de beschikking over een kleine camera, waarmee ze door de afvoer kunnen bewegen. Zo kan gecontroleerd worden, of er elders in de afvoer nog meer verstoppingen te zien zijn.