Massief houten werkblad kopen

admin

23 juli 2019

Ben je nog op zoek naar een massief houten werkblad voor in de keuken? Of wil je juist een opvallend werkblad gebruiken als tafelblad? Er zijn verschillende prachtige werkbladen van goede kwaliteit. Met deze werkbladen kan je de mooiste dingen maken voor in huis. Een werkblad voor je keuken of je tafel zijn hier maar enkele voorbeelden van. De mogelijkheden zijn oneindig. Hout is daarnaast ook zeer divers, er zijn verschillende soorten kleuren en materialen waar je gebruik van kan maken. Er is beukenhout, eikenhout, notenhout, mahoniehout en nog vele andere soorten. Elke soort hout heeft weer een andere kleur en speciale sfeer.

Behandeling van houten werkbladen
Er zijn dus verschillende soorten werkbladen die je kan gebruiken. De kleur hout stel je zelf samen naar je eigen smaak en inrichting van je woning. Als je een werkblad wil gebruiken voor je keuken of als tafel is het wel nodig om deze goed te behandelen. Voordat je het gaat gebruiken moeten de werkbladen gladgeschuurd zijn, foutloos zijn afgewerkt en in de lak zijn gezet.

Het verschil tussen een gelamineerd en vingerlast werkblad?
Een gevingerlast en gelamineerd werkblad is een houtproduct wat is samengesteld uit zo min mogelijk foutvrije delen. Deze delen zijn glad, vlak en bevatten geen oneffenheden. Deze stukken hout worden onder druk aan elkaar vastgelijmd. De naden van het hout zijn dan gelijk vastgezet zodat het een massieve uitstraling heeft. Foutvrije en onbehandelde werkbladen zijn een stabiel houtproduct. Daarom zijn deze niet gevoelig voor kromtrekken.

Behandeling van massief houten werkbladen
Als je ervoor kiest om een houten werkblad voor de keuken te gebruik moet je het onderhoud goed verzorgen. Bij vlekken en krassen kan het blad opnieuw worden opgeschuurd en in de olie worden gezet. De olie zorgt ervoor dat het blad waterafstotend is zodat vocht geen kans meer heeft om door het blad heen te dringen. Dat is in de keuken natuurlijk wel nodig.

Voor het werkblad is het heel belangrijk om op te passen met hete pannen, plaats deze nooit op het werkblad. Gebruik altijd een onderzetter om het hout te beschermen tegen uitdroging en scheurtjes. Gebruik ook altijd een snijplank om op te snijden en doe dit nooit op het keukenblad. Pas ook altijd op met het gebruiken van reinigingsmiddelen, hierdoor zal de bescherming laag eerder van het hout verdwijnen. Laat ook geen natte doeken of kopjes op het werkblad staan, dit geeft kringen in het hout.

Een houten werkblad kan je voor verschillende doeleinden gebruiken. Met de juiste voorbehandeling en onderhoud heb je er veel plezier van. 

Bron: 123verbouwen.nl