Tips voor genoeg warmte in huis

admin

19 januari 2018

De wintermaanden zijn weer ijskoud en dus proberen we allerlei manieren te vinden om ons huis maar warm te houden. De kachels gaan weer flink omhoog en de stookkosten rijzen de pan uit. Maar welke manieren zijn er om het huis warm te houden en doen we dit wel op de juiste manier of kan het allemaal een stuk goedkoper? In dit artikel geven we een paar interessante opties!

Isoleer het huis goed

Het isoleren van je huis kan op allerlei manieren. De beste manier om je woning te isoleren is door gebruik te maken van glaswol of steenwol in de muur. Door de kleine vezels in het materiaal kan de kou geen ingang vinden naar je woning en blijft de warmte netjes binnen. In tegenstelling tot wat veel bronnen beweren, is uit onderzoek gebleken dat het gebruik van steenwol en glaswol niet gevaarlijk is, mits het op de juiste manier wordt bewerkt. Het is daarom altijd aan te raden een specialist dit te laten doen om geen risico te lopen. Investeer daarnaast in kwalitatieve ramen van dubbel glas en je zal zien dat dit je maandelijks kosten gaat besparen.

Vloerverwarming

En andere zeer effectieve manier om je huis te verwarmen, is het gebruik van vloerverwarming. Niet alleen omdat je voeten voor een groot deel je lichaamstemperatuur bepalen, maar tevens omdat de warme lucht van je vloer zal opstijgen en daarmee het hele huis verwarmt. Houd er bij het leggen van laminaat rekening mee wanneer je vloerverwarming hebt. Je dient hiervoor namelijk een ondergrond aan te brengen welke geschikt is voor vloerverwarming. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat het laminaat zal uitzetten of opbollen.

Extra tips

Door een toepassen van enkele simpele trucjes kan je ook al heel wat stookkosten besparen. Laat de radiator bijvoorbeeld op de juiste manier het huis verwarmen. Je kan gebruik maken van reflecterende folie, waardoor de warmte richting het huis gaat en niet ‘verloren’ gaat in de muren. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat het goed is om regelmatig te ventileren via een rooster? Schone lucht wordt namelijk sneller verwarmd en is tevens gezonder.