Tips van de loodgieter over vloerverwarming

admin

9 november 2017

Er zijn verschillende manieren om uw woning te kunnen verwarmen. Naast de traditionele radiatoren die men gebruikt voor het verwarmen van ruimtes, zou u ook voor een moderne vloerverwarming kunnen kiezen. Vloerverwarming wordt steeds populairder! Een van de voordelen van vloerverwarming is dat uw ruimtes over een constantere manier verwarmd worden dan met radiatoren. Dit valt te verklaren door het feit dat de warmte overal in uw ruime omhoog loopt en niet alleen aan de zijkanten, zoals bij een radiator wel het geval is. Wij spraken met een ervaren loodgietersbedrijf uit Utrecht en omgeving, die ons meer kon vertellen over het gebruik van een vloerverwarming.

Geschikte ruimte voor vloerverwarming

Deze loodgieter vertelde ons onder meer dat het gebruik van een vloerverwarming niet altijd de beste optie is. In een werkkamer zult u de vloerverwarming minder merken dan in een badkamer of uw slaapkamer. Er is immers niet vervelender dan na een warme douche op de koude tegels in de badkamer te moeten staan. Door onder deze vloer een vloerverwarming te plaatsen gaat u dit tegen. Naast het gebruik van een vloerverwarming in de badkamer, kan het ook heerlijk zijn om uw dag met warme voeten te beginnen dankzij de vloerverwarming in de slaapkamer.

Een reden om niet te kiezen voor het plaatsen van de vloerverwarming in bepaalde ruimtes, is het feit dat de vloer opengehaald moet worden. Zeker bij een laminaatvloer kost het veel tijd om het laminaat netjes te verwijderen en op een later moment terug te leggen. Veel mensen vinden dit de vloerverwarming niet waard.

Let op lekkages rond de vloerverwarming

Wanneer u een vloerverwarming heeft laten plaatsen, is het belangrijk om alert te zijn op lekkages rond de vloerverwarming. Het kan raadzaam zijn om de vloerverwarming eens in de zoveel tijd preventief te laten controleren op lekkages. Een loodgieter kan u hierbij helpen! Mocht u de lekkages pas later opmerken, dan zou dit kunnen resulteren in een ernstige waterschade aan uw ruimtes. Denk aan houtrot in uw laminaatvloer, schimmel- en zwamvorming op uw muren, enzovoorts. Dit wilt u vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen. Loodgieters beschikken over handige hulpmiddelen om lekkages in een vroeg stadium op te kunnen merken.