Tips voor de NVM open huizen dag

admin

18 oktober 2018

De NVM Open huizen dag is bij uitstek het moment waarop huizenzoekers en huisverkopers elkaar ontmoeten. Tijdens deze dag kan je netwerken, inspiratie opdoen en zelfs je eerste interesse in een woning kenbaar maken. De NVM open huizen dag vindt twee keer per jaar plaats tussen 11:00 en 15:00 uur. Op de website van Huisportaal.nl kun je altijd de correcte data vinden, zodat je altijd op tijd bent om aan deze dag deel te kunnen nemen. Ben je een huisverkoper of ben je juist op zoek naar een huis? Dan zijn er een aantal interessante tips om rekening mee te houden als je een bezoek brengt aan deze open huizen dag.

Ruim 17.000 actieve verkopers

Tijdens de NVM open huizen dag stellen ruim 17.000 verkopers hun huis open voor geïnteresseerde kopers. Op deze dag kan je huizen die al te koop zijn aangeboden via Funda of lokale makelaars bezoeken, praten met de verkopers, de buurt en omgeving leren kennen, praten over de mogelijkheden en dat was alles natuurlijk op vrijblijvende basis. Het resultaat van de open huizen dag mag er wezen; volgens NVM worden ruim 40% van het aantal huizen dat wordt opengesteld voor publiek in de opvolgende 12 weken ook daadwerkelijk verkocht. Wil je dus een huis verkopen of kopen; de open huizen dag is hiervoor de ideale gelegenheid.

Tips voor kopers

Ben je geïnteresseerd in één of meerdere huizen, dan is het goed om deze op papier te zetten. Het is daarnaast aan te raden om alvast te inventariseren wat de mogelijkheden zijn van de woning die je bezoekt en wat je zelf wilt. De open huizen dag van NVM vindt maar tweemaal per jaar plaats, dus wil je een echt goede indruk krijgen van het algehele aanbod, dan is het ook verstandig om niet één, maar meerdere huizen te bezoeken. Tijdens of vlak na een bezoek kan je het beste een kort verslag maken van de plus- en minpunten van iedere woning, zodat je aan het einde van de dag een duidelijk overzicht hebt van de opties.

Tips voor verkopers

Ben je van plan je huis te verkopen? Dan hebben wij goede verkooptips en tips bij verhuur voor je verzameld. Ook dan in de open huizen dag van NVM een ideale gelegenheid om veel mensen te ontvangen. Maak duidelijk dat je meedoet aan deze speciale dag door bijvoorbeeld een vlag buiten te hangen of een grote sticker op de ramen. Zorg er daarnaast voor, maar daarvoor zorg je uiteraard zelf al, dat je woning representatief wordt weergegeven en een natuurlijke uitstraling heeft. Repareer mogelijke gebreken, dicht gaten en kieren, zorg voor een frisse geur in huis en zet eventueel een extra bloemetje neer. Tijdens de open huizen dag moet je er alles aan doen om potentiële kopers nét iets extra’s te bieden, waardoor de kans op verkoop een stuk groter wordt.