Ultieme klustips

admin

8 januari 2019

Ben je nou niet echt heel erg handig? Maar wil je wel graag zelf kunnen klussen? Lees dan door! In dit artikel komen onmisbare klustips naar voren. Of je nou twee linkerhanden hebt of in het verleden wel eens een vriend hebt helpen verbouwen, het is het fijnst als je zelf elk klusje op kunt knappen. Door deze blog wordt je een echte vakman!

Schakel je netwerk in

De eerste en belangrijkste tip: maak gebruik van je netwerk. Heb je een klusje gevonden, maar weet je niet zeker hoe alles moet? Schakel mensen in, om je heen, die er wel verstand van hebben. Nodig je achterneef, collega of oud-klasgenoot uit op de koffie. Laat wel even weten dat je z’n raad nodig hebt. Vraag aan je achterneef of hij je een half uurtje op gang kan helpen met bijvoorbeeld het plafond verven of met een overkapping bouwen. Je achterneef, die in de bouw zit, weet er alles van en zal je een snelcursus geven. Ideaal, toch?

Benodigdheden

Als die achterneef toch op de koffie is, maak meteen met hem een lijstje met alle benodigdheden. Zelf zal je ook niet alle benodigdheden hebben. Dus vraag of je van hem een schuurmachine van de zaak kan lenen of de snelspanboorkop (je weet toch wel wat dat is hè?).

Extra tips

Maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Buk niet onnodig en maak geen onnodige meters. Zware spullen? Zet die op de tafel, je blijft niet tillen. Vraag ook aan de achterneef of hij tips heeft voor bijvoorbeeld het afplakken met tape. Laat met deze tips het klussen maar komen! Kan je er geen genoeg van krijgen? Voor een carrièreswitch is nooit te laat, ga werken in de bouw!