Verhuizen? Je laminaatvloeren verwijderen en opnieuw installeren

admin

19 juli 2022

Bij een verhuizing naar een nieuw huis of appartement komt vaak veel kijken. Je moet je spullen verhuizen en een lift huren. Daarnaast vraag je je misschien of of je je laminaatvloer mee kunt nemen. Laminaatvloeren zijn een soort vloerbedekking die je kunt verwijderen en hergebruiken. Hoe doe je dat precies? 

Laminaatvloeren zijn een geweldig type vloerbedekking.

Ze zijn vrij eenvoudig aan te brengen is in je interieur en je kunt ze verwijderen en hergebruiken wanneer je naar een nieuw huis verhuisd. Het verwijderen van laminaatvloeren brengt nogal een ingewikkelde procedure met zich mee als je niet goed thuis bent in dat soort vloeren. 

Om je laminaatvloeren te kunnen verwijderen heb je meerdere gereedschappen nodig. Koevoet, tang, hamer, stofmasker, veiligheidsbril en werkhandschoenen zijn de belangrijkste gereedschappen voor het werk. Het kan ook een grote hulp kan zijn als je een dweil, heteluchtpistool, vloerschuurmachine en vlakschuurmachine hebt. 

Houd er rekening mee dat dit slechts optionele hulpmiddelen zijn.

Verwijderingsprocedure:

Je bent dus bezig met je verhuizing. Wat ga je doen met je vloer? 

Om te beginnen, moet je eerst je kamer voorbereiden door alle inhoud eruit te halen, zoals meubels. Vervolgens kun je beginnen met het dweilen van je vloer voordat je de laminaatvloer loswrikt met gereedschap zoals de koevoet. 

Je moet eerst alle overgangsstukken verwijderen voordat je met de andere begint. Afgezien daarvan kun je de plinten ook van je muren wrikken om meer tijd te besparen. 

Om de laminaatvloer te verwijderen, moet je voorzichtig de koevoet aan de zijkant en onder de laminaatvloer zetten en deze voorzichtig optillen. 

Je kunt een heteluchtpistool gebruiken voordat je de hele laminaatvloer tegel eruit wrikt. Op deze manier kun je de lijm die de laminaatvloer en de grond vasthoudt, verzachten en smelten. 

Je kunt zo schade voorkomen, omdat je de lijm niet met kracht hoeft los te wrikken als de lijm zacht of gesmolten is.

Procedure voor opnieuw installeren

Het opnieuw leggen van je laminaatvloeren gaat op dezelfde manier als de eerste keer dat je dit deed. Controleer voordat je je oude laminaatvloer opnieuw gebruikt of deze niet beschadigd is. Zorg ervoor dat alles intact is en geen scheuren heeft. Bij een andere woning is het mogelijk om verschillende interieurmaten tegen te komen. Het kan dus zijn dat je tekort komt of meer laminaatvloeren hebt dan nodig is. Dit is afhankelijk van hoeveel stukken je op de juiste manier uit je oude huis hebt verwijderd. Je moet de afmetingen van je nieuwe interieur controleren, zodat je de laminaatvloeren op de juiste manier kunt hergebruiken. Het kan zijn dat je een deel van de laminaatvloeren moet zagen om je vloer goed te installeren in je nieuwe interieur.