De voordelen van een gegoten vloer

admin

16 november 2017

Als we kijken naar de verschillen van gietvloer een ten opzichte van andere vloeren dan valt al gauw op dat de levensduur een stuk langer is.  Een gietvloer gaat  wel 10 jaar of langer mee, afhankelijk van de variant die je kiest en de kwaliteit van de materialen die gebruikt worden. Dit is toch een stuk langer dan we gewend zijn van de meeste type vloeren zoals tegels of laminaat bijvoorbeeld.

Een ander groot voordeel is de schoonmaak van dit soort vloeren. Die is namelijk zeer eenvoudig. Af en toe even dweilen en stofzuigen en je houten vloer prima schoon. Mocht er toch iets beschadigd raken, dan is ook de renovatie van een gietvloer goed mogelijk.

De verschillende soorten gietvloeren

Er zijn verschillende soorten vloeren, maar ook op het gebied van gietvloer een zijn er weer verschillende varianten.. Zo kan je kiezen voor een voordelige vloercoating, deze is wat dunner dan de reguliere gietvloer. In sommige gevallen is het juist nodig  dat er een dikkere vloer nodig is, bijvoorbeeld omdat er zware machines overheen gaan. In dat geval is het juist aan te raden om te kiezen voor een iets dikkere  epoxyvloer. Het hoofdproduct wat wij aanbieden is echter de reguliere polyurethaan gietvloer. Deze is in vele stijlen af te werken en voldoet aan alle wensen voor  een moderne woning.

Kies voor een expert in de regio

Omdat de vraag naar gietvloeren de afgelopen jaren flink is toegenomen, zijn er ook steeds meer bedrijven bijgekomen die u kunnen helpen om een mooie vloer aan te brengen. Het schieten van een vloer kunt u eventueel ook zelf doen, maar dan heeft ze wel de juiste materialen nodig. Een gietvloer specialist uit Rotterdam of bijvoorbeeld Amsterdam kan binnen no-time helpen om een mooie vloer aan te leggen die precies voldoet aan uw wensen.