Waarom je een dakdekker in moet schakelen

admin

4 november 2019

Er zijn verschillende werkzaamheden, die je het beste door een dakdekker uit kunt laten voeren. Wil je het dak laten isoleren door de dakdekker? Ben je op zoek naar een nieuw soort dakbedekking voor op het dak van je woning? Enzovoorts. Het zijn slechts voorbeelden van klussen, waar dakdekkers doorgaans een ruime ervaring in hebben. Ook voor het behoud van je prachtige laminaatvloer kan de hulp van een vakman wenselijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage rond het dak. Wanneer deze niet tijdig verholpen wordt, kan het vocht in de laminaatvloer trekken. Iets wat grote gevolgen heeft! Het laminaat kan bol komen te staan en moet in het ergste geval volledig vervangen worden. 

Een lekkage rond de dakbedekking oplossen 

Wanneer je merkt dat er vocht op de laminaatvloer staat, is het belangrijk om snel in te grijpen. Veel dakdekkers bieden tegenwoordig een spoedservice aan, zodat een lekkage nog dezelfde dag worden aangepakt. Het is raadzaam om in deze periode een emmer of teil onder de plek van de lekkage te zetten. Zo kun je zoveel mogelijk vocht opvangen. Ook is het verstandig om eerst zelf naar de bron van de lekkage te zoeken. Zo kun je deze tijdelijk afdichten met een vochtige doek. Ideaal, wanneer je nog even moet wachten op een dakdekker. Het voorkomt een ernstige schade aan je vloer. 

Vloer en dak laten isoleren 

Eerder beschreven we al, dat een dakdekker ook hulp biedt bij het isoleren van het dak. Het kan om verschillende redenen interessant zijn, om het dak van een verbeterde isolatie te voorzien. Veel warmte verlaat de woning via het dak. Door voor een verbetering van de isolatie te kiezen, zal je energieverbruik afnemen. Laat de isolatie niet alleen door een dakdekker plaatsen. Je kunt de dakdekker ook om advies vragen over de mogelijkheden die je hierbij hebt.