Wat zijn de vloer en laminaat trends van 2021 en 2022?

admin

16 november 2020

Wanneer u net een woning heeft gekocht, of u bent toe aan nieuw laminaat op de vloer, dan doet u er goed aan om u te verdiepen in de trends die er momenteel zijn. Het jaar 2021 is namelijk het jaar van de trens. Voordat u daadwerkelijk een laminaat vloer gaat leggen is het verstandig om de trends door te nemen en zo anders te durven zijn. Door een verschil te maken zult u voorloper zijn van vele anderen. Bekijk eens het actuele assortiment bij de online vloerwinkel en bestel je nieuwe vloerbedekking direct online!

Neutrale kleuren voeren de boventoon
De trends van 2021 hebben alles te maken met kleur. Lichte en neutrale kleuren voeren in 2021 de boventoon. Wit en zwart verdwijnen steeds meer naar de achtergrond. Grijs en een warme kleur bruin nemen steeds meer een centrale plek in. Neutrale kleuren zijn tijdloos. Ze kunnen zorgen voor een heldere structuur en scheppen daarnaast een fascinerend totaalplaatje. Kies daarom voor natuurlijke kleuren.

Eiken laminaat speelt een cruciale rol
Eiken laminaat zal steeds belangrijker worden in 2021 en 2022. Ook in het komende jaar zal het steeds vaker terugkeren. De look zelf kan heel divers zijn. Spijkergaatjes, afgebladderde verf, zaagsneden; het kan allemaal in 2021. Laminaat vloeren van eikenhout geven een rustige en verzorgde uitstraling. Daarnaast gaat een eiken vloer ook nog eens jarenlang mee. Het is een sterke vorm van laminaat en ook milieuvriendelijk (met FSC keurmerk).

Onregelmatigheden in de vloeren
Een laminaat vloer hoeft anno 2021 niet volledig vlak te zijn. Juist de onregelmatigheden zorgen voor een natuurlijke look. Zaagsneden mogen daarom gerust. Het zegt iets over de ambacht die beoefend is om het laminaat te maken zoals het nu is. Verweerde planken zorgen voor een authentieke uitstraling. Dat zal bij u een rustig gevoel teweeg brengen. En het creëert daardoor een warm gevoel van thuis zijn in uw woning.

Welke laminaat sferen zijn er?
Laminaatvloeren zijn mooi, makkelijk in onderhoud, duurzaam en zowel op de werkvloer als in de woning te gebruiken. Een laminaat vloer wordt over het algemeen in 1 basiskleur gelegd en die kleur heeft dan een groot aandeel in de sfeer die de ruimte uitstraalt. Doe eens meer met de mogelijkheden die het veelzijdige laminaat biedt en combineer diverse kleuren en/of vormen laminaat met elkaar. Heel makkelijk creëert u bijvoorbeeld in de kinderkamer door met kleurvakken te werken een speel- en slaapgedeelte of maak een leuk dambord op de vloer door tegellaminaat te gebruiken. Tegellaminaten zijn vierkante tegelvormige laminaten die op dezelfde manier bevestigd worden als strooklaminaten en prima naast elkaar toegepast kunnen worden.

Welke vloerkleur is mooi?
Een vloer met een egale vloerkleur doet een vertrek groter lijken. Een contrasterende rand langs de muren of een donkerder kleurvlak onder de tafel geeft een sfeervoller resultaat aan de ruimte. Om vervolgens het verkleinende effect van de donkerdere kleuren te ondervangen neemt u plinten en afwerkstrips die dezelfde lichte kleur als de basisvloer hebben. Iets heel anders of meubels in Retrostijl? Vaak hebben laminaataanbieders, overschotten of partijen met lichte schade staan. Durf eens alles door elkaar te leggen en leg voor weinig geld uw eigen unieke laminaatvloer.