Zonder verbouwing een nieuwe keuken

admin

1 oktober 2018

Ben je uitgekeken op je huidige keuken of ben je net verhuisd en wil je de keuken eens veranderen, maar heb je geen zin om de hele keuken te verbouwen. Denk dan eens aan een keukenrenovatie. Dit is een stuk goedkoper dan een verbouwing, maar door de ‘kleine’ aanpassingen krijgt de keuken toch een totaal nieuwe uitstraling. Zo kun je genieten van een nieuwe keuken zonder dat je een hele verbouwing hoeft te doen.  

Nieuwe kastjes

Wanneer je het uiterlijk van je keuken eens flink wilt veranderen zijn de kastjes een goede optie. Door de deurtjes van de kastjes een nieuwe kleur te geven( schakel een schilder in, tip: Pruis Schilderwerken) of bijvoorbeeld glazen deurtjes te nemen ziet de keuken er al een stuk anders uit. Wil je nog iets meer verandering, dan zou je bijvoorbeeld ook de bovenste kastjes kunnen weghalen en deze kunnen vervangen door planken. Wil je juist minder verandering, dan kun je ook alleen de handgrepen van je kastjes veranderen.

Nieuwe werkblad

Wanneer je het werkblad van je keuken aanpast geeft dit een totaal nieuw uiterlijk aan de keuken. Ook deze verandering kun je zo groot en klein mogelijk maken als je zelf wilt. Je kunt er voor kiezen om wel hetzelfde materiaal te gebruiken, maar de kleur aan te passen. Of je kiest ook voor een nieuw materiaal werkblad. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het materiaal, de meest gebruikelijke materialen zijn: toplaminaat, graniet en RVS. De materialen zijn vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs.

Nieuwe apparatuur

Je kunt er ook voor kiezen om het uiterlijk van de keuken hetzelfde te laten, maar de apparaten te vervangen door nieuwere en misschien betere edities. Je zou bijvoorbeeld je oven of magnetron kunnen vervangen, of kunnen kiezen voor een nieuwe koelkast. Ook is het mogelijk om de vaatwasser in de keuken te plaatsen. Vaak heeft een vaatwasser dezelfde afmetingen als een kastje en deze zou dus simpel op de plek van een kastje geplaatst kunnen worden.